Overslaan en naar de inhoud gaan
 1. Positieve reputatie: Bedrijven die bekend staan als respectvolle en veilige werkomgevingen, kunnen een positieve reputatie opbouwen bij klanten, partners en de gemeenschap. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en vertrouwen in het merk, wat weer kan bijdragen aan de groei van het bedrijf.
   
 2. Hogere innovatie: Werknemers die zich veilig en gerespecteerd voelen, zijn vaak meer geneigd om nieuwe ideeën te delen en te experimenteren. Dit kan bijdragen aan een hogere innovatie en het bedrijf helpen om concurrerend te blijven.
   

 3. Verminderde wettelijke verplichtingen: Bedrijven hebben vaak wettelijke verplichtingen om een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. Door pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer aan te pakken, kunnen bedrijven voldoen aan deze verplichtingen en de kosten van eventuele rechtszaken of boetes verminderen.
   

 4. Verbeterde klanttevredenheid: Een bedrijfscultuur die respect en veiligheid bevordert, kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid. Werknemers die zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, zijn meer geneigd om een hoge kwaliteit van dienstverlening te bieden, wat kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
   

 5. Verhoogde diversiteit: Een bedrijfscultuur die respect en veiligheid bevordert, kan bijdragen aan een hogere diversiteit op de werkvloer. Werknemers voelen zich welkom en gerespecteerd, ongeacht hun achtergrond, wat kan bijdragen aan een rijkere en creatievere werkomgeving.
   

 6. Een hogere mate van betrokkenheid: Werknemers die werken in een veilige en respectvolle werkomgeving, voelen zich vaak meer betrokken bij hun werk en het bedrijf. Ze voelen zich gewaardeerd en gerespecteerd, en dit kan bijdragen aan een hogere mate van betrokkenheid en toewijding aan het werk.
   

 7. Hogere retentie van werknemers: Het aanpakken van pesten en ander ongewenst gedrag kan bijdragen aan een hogere retentie van werknemers. Werknemers die zich veilig en gewaardeerd voelen, zijn minder geneigd om het bedrijf te verlaten. Dit kan het bedrijf helpen om talent te behouden en de kosten van het vervangen van personeel te verminderen.
   

 8. Hogere kwaliteit van werk: Werknemers die zich veilig en gerespecteerd voelen, zijn vaak meer geneigd om kwalitatief hoogwaardig werk te leveren. Dit kan leiden tot een hogere kwaliteit van werk en betere resultaten voor het bedrijf.
   

 9. Verhoogd moreel: Het aanpakken van pesten en ander ongewenst gedrag kan bijdragen aan een verhoogd moreel onder werknemers. Werknemers voelen zich gewaardeerd en gesteund door het bedrijf en dit kan bijdragen aan een positieve werksfeer en hogere motivatie.
   

 10. Verhoogde productiviteit: Werknemers die zich veilig en gerespecteerd voelen, zijn vaak gemotiveerder om hun werk goed te doen. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en betere resultaten.
   
 11. Verlaagd ziekteverzuim: Door pesten en ongewenst gedrag aan te pakken, kan het ziekteverzuim worden verminderd en kunnen kosten voor bedrijven worden bespaard.

Tijd, inzet en investering nodig

Het aanpakken van pesten en ongewenst gedrag op de werkvloer vergt weliswaar tijd, inzet en investering, maar de voordelen op lange termijn wegen daar ruimschoots tegen op. Het kan niet alleen leiden tot een positieve werksfeer en een hogere productiviteit, maar ook tot een betere reputatie en aantrekkingskracht als werkgever voor potentiële werknemers.

Bedrijven die pesten en ongewenst gedrag serieus nemen, laten zien dat zij verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van hun medewerkers en hun bedrijf. Dat kan bijdragen aan een sterker team en meer succes op de lange termijn.

Congresspreker Pesten op het Werk
LinkedIn
Datathon
back to top