Overslaan en naar de inhoud gaan

Presentatie voor Directie (30 min)

Presentatie voor Directie (30 min)

Verschillende redenen om pesten op het werk aan te willen pakken

 

  1. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever: De werkgever heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig en gezond is voor alle werknemers. Dit omvat ook het voorkomen en aanpakken van pesten op de werkvloer.

  2. Verminderde productiviteit: Pesten op het werk kan leiden tot een verminderde productiviteit omdat werknemers zich ongemakkelijk voelen en zich niet volledig kunnen concentreren op hun werk.

  3. Verhoogde kosten: Pesten op het werk kan leiden tot verhoogde kosten voor het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld komen door verzuim, ziekteverlof, juridische kosten en verloop van werknemers.

  4. Negatieve werksfeer: Pesten op het werk kan een negatieve werksfeer creëren en kan de samenwerking en communicatie tussen werknemers verstoren. Dit kan leiden tot verminderde tevredenheid en motivatie van werknemers.

  5. Reputatieschade: Pesten op het werk kan leiden tot negatieve publiciteit en kan de reputatie van het bedrijf schaden. Dit kan weer leiden tot verminderde klanttevredenheid en verlies van omzet.

 

Kortom, het aanpakken van pesten op het werk is niet alleen ethisch juist, maar het kan ook een positief effect hebben op de werknemers, de productiviteit en de financiële gezondheid van het bedrijf.

 

 

Kosten presentatie

De presentatie wordt op maat gemaakt voor uw organisatie en duurt 30 minuten (tot max 1 uur. De kosten zijn € 299,- (exclusief btw en de reis- en parkeerkosten van de trainer). 

RTL Z - Pesten op het Werk

Video - Herken en Stop Pesten Nu op de Werkvloer

Presentatie voor Directie & MT (30 minuten)

Beste MT en directieleden,

Ik wil graag uw aandacht vragen voor een belangrijk onderwerp dat de werksfeer en productiviteit van uw organisatie sterk kan beïnvloeden: ongewenst gedrag op de werkvloer. Pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie zijn allemaal vormen van ongewenst gedrag die een negatieve invloed kunnen hebben op zowel de werknemers als de organisatie als geheel.

Het is van groot belang dat we ons bewust worden van deze problemen en erkennen dat ze niet alleen ethisch onaanvaardbaar zijn, maar ook financiële gevolgen kunnen hebben voor de organisatie. Dit kan variëren van hogere verzuimcijfers en verloop van personeel tot aansprakelijkheidsclaims en juridische kosten.

Met deze presentatie wil ik u graag bewust maken van de noodzaak om ongewenst gedrag op de werkvloer serieus te nemen en actief aan te pakken. Ik zal u voorzien van relevante informatie en praktische suggesties om dit te bereiken.

Dank u wel voor uw aandacht en ik hoop dat u na deze presentatie de noodzaak en de urgentie van het aanpakken van ongewenst gedrag op de werkvloer zult erkennen.

back to top