Overslaan en naar de inhoud gaan

Pesten - Voor alle doelgroepen

De complexiteit en schadelijkheid van pestgedrag

Pesten is een gelaagd en destructief gedrag waarbij individuen of groepen doelbewust en herhaaldelijk schade toebrengen aan anderen. Dit gebeurt vaak in situaties van machtsongelijkheid, of het nu gaat om fysieke, verbale of digitale vormen van mishandeling.

 

Essentiële kenmerken van pesten

  1. Herhaaldelijk gedrag
    Pesten overstijgt een enkel incident en vormt een patroon dat zich voordoet in diverse omgevingen, zoals scholen, werkplekken en online platforms.
  2. Machtsongelijkheid
    Pesters hebben vaak een overwicht in macht, hetzij door fysieke kracht, sociale status of invloed op het internet.
  3. Doelbewuste schade
    Het primaire doel van pesten is om fysieke of emotionele pijn te veroorzaken, van sociale uitsluiting en geruchten tot aan fysieke mishandeling.

 

Impact van pesten

De langetermijngevolgen van pesten zijn diepgaand en verwoestend, met mogelijke angst-, depressie- en suïcidale neigingen bij slachtoffers. Pestkoppen zelf kunnen later ook problemen ervaren in werk en relaties.

 

Fotograaf Yasmijn www.yasmijntan.com

Het werk van Patricia Bolwerk

Patricia Bolwerk, bekend om haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Patricia staat aan de voorhoede van pestpreventie, met een aanpak die zowel effectief als empathisch is. Patricia's kennis reikt verder dan één sector; ze is een gevierd expert in diverse media en biedt trainingen voor een breed scala aan groepen (zie overzicht).

Trainingen op maat

Patricia ontwikkelt gespecialiseerde trainingen en workshops voor onderwijs, bedrijfsleven, sportverenigingen en zorginstellingen. Patricia's centrale missie Stop Pesten Nu, het herkennen, voorkomen en uitbannen van pestgedrag in alle sectoren. Voor specifieke uitdagingen biedt ze op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij individuele behoeften. Haar methode omvat het herkennen, erkennen en actief aanpakken van pesten, met specifieke strategieën en benaderingen voor elke fase.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Aarzel dan niet om direct contact op te nemen met Patricia Bolwerk, onze toegewijde expert in pestpreventie en cyberpesten. Of het nu gaat om persoonlijke vragen, details over onze programma's, of specifieke behoeften, Patricia staat klaar om u te helpen en te begeleiden.

U kunt Patricia bereiken via haar mobiele nummer: 0620017161, of stuur een e-mail naar patricia@bolwerken.com voor een snelle en persoonlijke respons. Wij garanderen dat u de informatie en ondersteuning krijgt die u nodig heeft om veilig te navigeren in de digitale wereld en effectief om te gaan met online pestgedrag.

Sport ~ 1 op de 5 leden gepest
Online
Basisschool pesten
Pesten op het Werk
woonzorgcentra
VO pesten
MBO

Cursus of workshop over Pesten

Aanbod
Stop Pesten Nu cursus

Stichting Stop Pesten Nu - Kennis & Informatiecentrum

Patricia Bolwerk, bekend om haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Stichting Stop Pesten Nu is hét informatie-, expertise- en kenniscentrum in Nederland, met een uitgebreide kennisbank gericht op het aanpakken van pesten en online pesten (cyberpesten) voor een duurzaam werk-, leer- en leefklimaat. Bezoek de website voor meer informatie: www.stoppestennu.nl.

Kenniscentrum Pesten

Voor meer inzicht in pesten nodigen we u uit om het Kenniscentrum Pesten te bezoeken op de website van Stichting Stop Pesten Nu waar Patricia Bolwerk al haar kennis en informatie over Online Pesten bijeen brengt. In het Kenniscentrum Pesten vindt u informatie over de diverse vormen, rollen en gevolgen van pesten per doelgroep.

back to top