Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberpesten - Ontdek de digitale realiteit

Wat is Online Pesten?

Online pesten, ook bekend als cyberpesten, is een verontrustende realiteit waarbij pestgedrag zich verplaatst naar digitale platforms. Het vormt vaak een aanvulling op traditioneel pesten en vindt plaats op sociale media, chatapps en online games, waar jongeren actief zijn. Dit gedrag gaat naadloos over van offline naar online, waardoor het 24/7 doorgaat, zonder rust voor slachtoffers.

Expertise van Patricia

Patricia Bolwerk, bekend van haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Als voortrekker op het gebied van pestpreventie biedt Patricia een empathische en effectieve aanpak. Haar programma's zijn ontworpen voor een breed publiek, variërend van onderwijsinstellingen tot bedrijven en ouders.

Maatwerk oplossingen

Patricia ontwikkelt gespecialiseerde trainingen en workshops voor verschillende sectoren, met specifieke strategieën en benaderingen voor elke fase van pestgedrag. Of u nu te maken heeft met cyberpesten of simpelweg wilt leren hoe u op een verantwoorde manier met sociale media omgaat, Patricia heeft de tools en expertise om u te ondersteunen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe u online pesten kunt herkennen en aanpakken? Aarzel dan niet om direct contact op te nemen met Patricia Bolwerk. Zij staat klaar om u te begeleiden naar een veiligere digitale wereld.

Onzichtbare kwetsbaarheid

Een belangrijk kenmerk van online pesten is de onzichtbaarheid van de kwetsbaarheid van slachtoffers. Foto's, video's en berichten kunnen snel verspreid worden en blijven langdurig online bestaan, waardoor de impact van cyberpesten soms onuitwisbaar is. Pestgedrag kan anoniem plaatsvinden, wat pesters een vals gevoel van veiligheid geeft.

Online Pesten is niet altijd zichtbaar

Watch Cyberpesten (online pesten) is niet altijd zichtbaar! campagne video van Ketnet on YouTube.
Stop Pesten Nu cursus

Stichting Stop Pesten Nu - Kennis & Informatiecentrum

Patricia Bolwerk, bekend om haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Stichting Stop Pesten Nu is hét informatie-, expertise- en kenniscentrum in Nederland, met een uitgebreide kennisbank gericht op het aanpakken van pesten en online pesten (cyberpesten) voor een duurzaam werk-, leer- en leefklimaat. Bezoek de website voor meer informatie: www.stoppestennu.nl.

Kenniscentrum Online Pesten

Voor meer inzicht in pesten nodigen we u uit om het Kenniscentrum Online Pesten te bezoeken op de website van Stichting Stop Pesten Nu waar Patricia Bolwerk al haar kennis en informatie over Online Pesten bijeen brengt.

back to top