Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud je werknemers: voorkom pesten

Behoud je werknemers: voorkom pesten

'Pesten is slopend'. 'Een slachtoffer weet nooit wanneer een nieuwe aanval komt en is de hele werkdag bezig zich te wapenen. Die constante alertheid breekt op. Al na een paar vervelende dagen kunnen slachtoffers last krijgen van hoofdpijn, gespannenheid en slaapproblemen.

Op de langere termijn kunnen deze gevolgen blijvend zijn, ook als het pesten afgelopen is.' 22 procent van de slachtoffers is door treiterij een tijd ziek geweest, staat in het onderzoek van Sociale Zaken. Soms leidt het zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Naast het slachtoffer blijken ook collega's last te hebben van pesterijen. Hubert: 'Ze gaan met minder plezier naar hun werk omdat ze zich machteloos voelen, of bang zijn zelf slachtoffer te worden. Soms leidt dat tot dezelfde klachten als van het slachtoffer. Afdelingen waar gepest wordt, hebben een hoog ziekteverzuim en een groot personeelsverloop. Zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt doen werkgevers er verstandig aan pesten te voorkomen. Geen enkel bedrijf wil bekend staan als onveilige werkgever.'

"Ik dacht altijd het valt bij ons nog wel mee. Maar na deze workshops besef ik dat dit niet zo is."

Reactie Rob, Directeur Caterpilar

LinkedIn

Pesten op het werk, korte film: Geen Dienst

Ik kan u helpen ....

Pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer kan leiden tot een onveilige werkomgeving, lagere productiviteit en negatieve impact op de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers. Maar gelukkig kan ik u helpen om deze problemen duurzaam en effectief aan te pakken.

Met mijn speciale maatwerk programma's bied ik een gefaseerde aanpak van voorlichting, screening en individuele coaching om pesten te voorkomen en te stoppen. Als directeur van Stichting Stop Pesten Nu geef ik bij uw organisatie voorlichting over wat pesten op het werk inhoudt. Ik zorg ervoor dat alle afdelingen aan bod komen op een manier die hen aanspreekt en ik screen de bestaande procedures en documentatie, zoals omgangsprotocollen en vertrouwenspersonen. Vervolgens geef ik u advies en handvatten om deze procedures op orde te brengen en te houden.

Mijn uitgangspunt is om eerst in kaart te brengen wat er allemaal al is in de organisatie, wat goed werkt en behouden moet blijven, en wat niet of niet goed werkt en geëlimineerd of bijgesteld moet worden. Vervolgens kijk ik naar wat er nog mist en vul ik aan waar nodig, zodat de aanpak van ongewenst gedrag duurzaam en preventief in uw organisatie geborgd kan worden.

Met mijn programma's pakken we ongewenst gedrag aan vanuit een holistische en gefaseerde aanpak, wat leidt tot duurzame oplossingen. Laten we samenwerken aan een veilige en respectvolle werkomgeving voor uw medewerkers. Neem contact met mij op en laten we aan de slag gaan met het pakken van ongewenst gedrag aan!

 

 

back to top