Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies & Ondersteuning Anti-Pestbeleid

Advies & Ondersteuning Anti-Pestbeleid

Samen bouwen aan een veilige schoolomgeving

Welkom bij het adviesprogramma voor anti-pestbeleid van BOLWERKen. Wij begrijpen het belang van een veilige schoolomgeving waarin pesten wordt tegengegaan. Met de invoering van de Wet Sociale Veiligheid op 1 augustus zijn scholen verplicht beleid te ontwikkelen om pesten te voorkomen en te monitoren. Ons advies en ondersteuning zijn gericht op het formuleren en implementeren van actueel en effectief anti-pestbeleid.

 1. Het belang van duidelijk en bekend beleid

  • Het is essentieel dat het anti-pestbeleid van de school duidelijk is voor iedereen die erbij betrokken is: leerkrachten, docenten, ouders en leerlingen.
  • Wij helpen bij het formuleren van een beleid dat begrijpelijk, toegankelijk en bekend is bij alle betrokkenen.
  • Door het beleid op de juiste manier uit te voeren en te communiceren, zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van de verwachtingen en verantwoordelijkheden.
 2. Implementatie op verschillende niveaus

  • Het effectieve anti-pestbeleid moet niet alleen worden uitgevoerd door leerkrachten en docenten, maar ook door ouders en leerlingen.
  • We begeleiden bij het betrekken van ouders en leerlingen bij het beleid en het creëren van een gemeenschappelijk begrip.
  • Door middel van workshops en informatiesessies zorgen we ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van het beleid en weten hoe ze ermee kunnen omgaan.
 3. Monitoring en evaluatie

  • We helpen scholen bij het opzetten van een systeem voor monitoring en evaluatie van het anti-pestbeleid.
  • Door regelmatige evaluaties en feedbacksessies stellen we vast of het beleid effectief is en waar eventuele aanpassingen nodig zijn.
  • We bieden ondersteuning bij het verzamelen en analyseren van gegevens om een actueel beeld te krijgen van de situatie op school.
 4. Maatwerk en continue ondersteuning

  • Geen enkele school is hetzelfde, daarom bieden wij maatwerkadvies dat aansluit bij de specifieke behoeften van de school.
  • Onze ondersteuning stopt niet na de implementatie van het anti-pestbeleid. We blijven beschikbaar voor vragen, begeleiding en verdere aanpassingen.

 

Meer informatie en contact

Meer informatie over ons adviesprogramma en hoe we kunnen helpen bij het formuleren en implementeren van up-to-date anti-pestbeleid, is te vinden op onze website. Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We staan klaar om uw organisatie te ondersteunen bij het opbouwen van een veilige en inclusieve omgeving voor alle kinderen.

Samen kunnen we een verschil maken en een positieve impact hebben op de levens van jongeren. We kijken ernaar uit om met u samen te werken aan een anti-pestbeleid dat effectief is en de schoolomgeving veiliger maakt voor iedereen.

Let op: Het adviesprogramma kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en context van uw organisatie.

 

Samen kunnen wij het BOLWERKen!

Pesten aanpakken is een complex probleem

Surveillance plan

Pesten op school

Laura (25) verteld wat het pesten op school met haar heeft gedaan

back to top