Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongewenst gedrag - Agressie

Ongewenst gedrag - Agressie

Agressie

Ongewenst gedrag kan verschillende vormen aannemen, waaronder agressie. Agressie is elke vorm van gedrag dat bedoeld is om schade te veroorzaken aan een persoon, eigendommen of de omgeving. Het kan zowel verbaal als fysiek zijn en kan variëren van milde tot zeer ernstige vormen.

Enkele voorbeelden van agressie zijn

  • Verbaal geweld: dit omvat schelden, dreigen, beledigen, pesten, discrimineren en intimidatie. Een voorbeeld hiervan is het uitschelden van iemand op basis van zijn of haar uiterlijk of afkomst.

  • Fysiek geweld: dit omvat fysieke aanvallen zoals slaan, schoppen, bijten, duwen en trekken. Een voorbeeld hiervan is het uitdelen van een klap aan iemand uit woede.

  • Psychologisch geweld: dit omvat het systematisch isoleren, negeren of vernederen van een persoon. Een voorbeeld hiervan is het uitsluiten van een collega uit een groep of team.

  • Seksueel geweld: dit omvat ongewenste seksuele toenadering, aanraking of intimidatie. Een voorbeeld hiervan is het ongepast aanraken van iemand zonder zijn of haar toestemming.

Agressie kan ernstige gevolgen hebben voor de slachtoffers, zoals fysieke verwondingen, psychische problemen en een verminderd gevoel van veiligheid en welzijn. Daarom is het belangrijk om agressie te voorkomen en aan te pakken.

Video Agressie & Geweld

back to top