Overslaan en naar de inhoud gaan

Klassensessie Zoom, Teams. Skype- of chat

Live klassikale sessie over pesten

Via een Digibord met de leerlingen in gesprek over pesten en online pesten.

Patricia biedt docenten de mogelijkheid om een klassikale chatsessie in te plannen over pesten of over online pesten (cyberpesten). Via het Digibord kan de hele klas dan vragen aan haar stellen.Het is een leuke en interactieve manier om alle vragen en ook om de 'moeilijke' vragen van kinderen te beantwoorden. Laat ze in kleine groepjes vooraf bedenken welke vragen ze allemaal willen stellen.

Wordt dit meisje gepest?

Gratis lessugesties bij Stichting Stop Pesten Nu

Suggesties voor acties tegen pesten of lessuggesties ga naar www.stoppestennu.nl

Het verschil tussen plagen en pesten

Tip!

Sluit de online les af door de leerlingen creatief zichtbaar te laten maken hoe zij vinden dat pesten moet stoppen. Het mooie is dat je gelijk kunt zien hoe het geleerde in de praktijk wordt gebracht en je hebt gelijk meerdere materialen die je het hele jaar door kan afwisselen in de gangen/klassen om het stoppen van pesten onder de aandacht te houden.

 

Let op!

Het gaat hier niet om wat het mooiste gemaakt is. Alles telt en alles is even mooi! Van iedere leerling. Soms hebben leerlingen een heel mooi verhaal waarom ze iets hebben gemaakt. Dan is het leuk om die teksten op een los kaartje toe te voegen (net zoals je in musea ziet naast de schilderijen).

Waarom pesten mensen?

back to top