Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberpesten ~ Online Pesten ~ Social media

Wat is Online Pesten?

Online pesten, ook bekend als cyberpesten, is een vorm van pestgedrag dat zich afspeelt via digitale platforms.

De digitale realiteit voor kinderen en jongeren. Online pesten vormt vaak een aanvulling op traditioneel pesten en vindt plaats op plaatsen waar kinderen en jongeren actief zijn, zoals sociale media, chatapps en online games. Deze digitale interactie wordt door jongeren vaak niet onderscheiden van hun sociale interacties in de fysieke wereld, waardoor pestgedrag naadloos overgaat van offline naar online.

24/7 het stopt nooit

Een belangrijk en onderscheidend kenmerk van online pesten is dat het nooit stopt; het kan dag en nacht doorgaan. Dit verhoogt de kwetsbaarheid van het slachtoffer aanzienlijk. Foto's, video's en berichten kunnen snel verspreid worden en blijven online bestaan, zelfs lang nadat het pesten is gestopt. Dit maakt de impact van cyberpesten langdurig en soms onuitwisbaar.

De impact op slachtoffers is veel minder zichtbaar 

Cyberpesten vindt op afstand plaats, wat betekent dat de impact minder direct zichtbaar is voor anderen. Dit kan leiden tot ernstiger vormen van pestgedrag, vooral als het plaatsvindt op openbare online platforms waar veel mensen het kunnen zien. De afstand en de mogelijkheid om anoniem te blijven geven pesters een vals gevoel van veiligheid en kunnen bijdragen aan de ernst van het pestgedrag.

Fotograaf Yasmijn www.yasmijntan.com

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? 

Aarzel dan niet om direct contact op te nemen met Patricia Bolwerk, onze toegewijde expert in pestpreventie en cyberpesten. Of het nu gaat om persoonlijke vragen, details over onze programma's, of specifieke behoeften, Patricia staat klaar om u te helpen en te begeleiden.

U kunt Patricia bereiken via haar mobiele nummer: 0620017161, of stuur een e-mail naar patricia@bolwerken.com voor een snelle en persoonlijke respons. Wij garanderen dat u de informatie en ondersteuning krijgt die u nodig heeft om veilig te navigeren in de digitale wereld en effectief om te gaan met online pestgedrag.

Online Pesten is niet altijd zichtbaar

Watch Cyberpesten (online pesten) is niet altijd zichtbaar! campagne video van Ketnet on YouTube.

Anoniem en nepaccounts

Een ander uniek aspect van online pesten is de mogelijkheid voor pesters om anoniem te blijven. Door het gebruik van nepaccounts of het verbergen van hun ware identiteit, voelen pesters zich minder gecontroleerd en vrijer om anderen te schaden. Dit anonimiteitsaspect maakt het moeilijk om pesters te identificeren en aan te pakken.

 

Het werk van Patricia Bolwerk

Patricia Bolwerk, bekend om haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Patricia staat aan de voorhoede van pestpreventie, met een aanpak die zowel effectief als empathisch is. Patricia's kennis reikt verder dan één sector; ze is een gevierd expert in diverse media en biedt trainingen voor een breed scala aan groepen (zie overzicht).

Workshop, cursus, ouderavond Cyberpesten 

Zoekt u deskundig advies over het herkennen en aanpakken van Online Pesten? Ontdek de op maat gemaakte programma's, speciaal ontworpen om mensen van alle leeftijden te onderwijzen en te versterken in de online wereld. Of u nu te maken heeft met cyberpesten of simpelweg wilt leren hoe u op een verantwoorde manier met sociale media omgaat, wij hebben een cursus voor u.

Onze programma's zijn ontworpen voor een breed publiek. Of u nu onderdeel bent van een onderwijsinstelling, een bedrijf leidt, of als ouders & opvoeders meer wilt leren, wij bieden de tools en expertise om internet veilig en respectvol te gebruiken.

Trainingen op maat

Patricia ontwikkelt gespecialiseerde trainingen en workshops voor onderwijs, bedrijfsleven, sportverenigingen en zorginstellingen. Patricia's centrale missie Stop Pesten Nu, het herkennen, voorkomen en uitbannen van pestgedrag in alle sectoren. Voor specifieke uitdagingen biedt ze op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij individuele behoeften. Haar methode omvat het herkennen, erkennen en actief aanpakken van pesten, met specifieke strategieën en benaderingen voor elke fase.

 

Stop Pesten Nu cursus

Stichting Stop Pesten Nu - Kennis & Informatiecentrum

Patricia Bolwerk, bekend om haar 'Stop Pesten Nu' initiatief, heeft in de afgelopen jaren diverse trainingen ontwikkeld gericht op bewustwording en preventie van zowel pesten als online pesten. Stichting Stop Pesten Nu is hét informatie-, expertise- en kenniscentrum in Nederland, met een uitgebreide kennisbank gericht op het aanpakken van pesten en online pesten (cyberpesten) voor een duurzaam werk-, leer- en leefklimaat. Bezoek de website voor meer informatie: www.stoppestennu.nl.

Kenniscentrum Online Pesten

Voor meer inzicht in pesten nodigen we u uit om het Kenniscentrum Online Pesten te bezoeken op de website van Stichting Stop Pesten Nu waar Patricia Bolwerk al haar kennis en informatie over Online Pesten bijeen brengt.

back to top