Overslaan en naar de inhoud gaan

All-in aanpak Pesten

All-in aanpak Pesten

Pesten in jouw omgeving? Ontdek de sleutel tot een positieve transformatie.

Of je nu een school, werkgever, sportvereniging of woonzorgcentrum bent, pesten en ongewenst gedrag kunnen zich overal manifesteren - zelfs als je denkt dat jouw omgeving daarvan vrij is. Dit soort gedrag vormt niet alleen een uitdaging, maar biedt ook een kans voor verandering en groei.

Wist je dat het bestrijden van pesten niet alleen zorgt voor een veiligere en harmonieuzere omgeving, maar ook de samenwerking versterkt, de tevredenheid verhoogt en bijdraagt aan betere prestaties en welzijn?

Laat me je op deze reis begeleiden.

Met 12 jaar ervaring en als drijvende kracht achter de Stichting Stop Pesten Nu, geloof ik sterk in een alomvattende aanpak. Dat betekent dat we verder kijken dan het individu; we pakken de hele gemeenschap of organisatie aan. Van klaslokalen, werkteams, sportteams tot de gemeenschappen binnen woonzorgcentra.

Ik nodig je uit om kennis te nemen van het kenniscentrum Pesten en het kenniscentrum Online Pesten; een bron van video's, tools en inzichten die altijd up-to-date zijn met de nieuwste bevindingen over pesten en ongewenst gedrag. Elk lid van jouw gemeenschap of organisatie kan hierdoor profiteren van een cultuur van respect en begrip.

Overweeg de verborgen kosten van pesten en ongewenst gedrag. Maar hier is mijn belofte: door te investeren in een oplossing, creëer je niet alleen een harmonieuzere omgeving, maar open je ook de deuren naar verbeterde resultaten, sterkere gemeenschappen, een positieve reputatie en voortdurende groei en innovatie.

 

Pesten is geen kleuterding! 

 

► Basisscholen (PO) → 1 op de 10 kinderen wordt gepest (CBS), dit zijn 2 tot 3 kinderen in iedere groep. 

► LHBTIQ+ → Het percentage lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen dat wekelijks, of zelfs dagelijks door leeftijdsgenoten wordt gepest, is twee keer hoger dan het percentage heteroseksuele leerlingen dat te maken krijgt met pesterijen.

► MBO, Hogescholen & Universiteit → 1 op de 14 studenten wordt gepest (onderzoek Monitor Sociale Veiligheid). 

​​► Online Pesten / Cyberpesten → 1 op de 5 jongeren wordt online gepest, 400.000 jongeren per jaar blijkt uit onderzoek van het CBS.

► Sportverenigingen → 1 op 5 leden van sportverenigingen (onderzoek NOC*NSF & Centrum Veilige Sport).

► Voortgezet Onderwijs (VO) → 1 op de 20 jongeren wordt gepest (CBS), dit zijn 1 tot 2 leerlingen per klas.

► Werk  → 1 op de 8 werknemers wordt gepest. 

► Woonzorgcentra & Verpleeghuizen → 1 op de 5 senioren wordt gepest (onderzoek Nationaal Ouderenfonds. 

LinkedIn
Caterpilar grote groep
Caterpilar kantoorgroep
back to top